08-560 320 49 info@drottningholms.se

Hej Peter!

Vad har du för bakgrund?

– Jag är faktiskt murare i grund och botten. Min pappa var snickare och timmerman och jag ville väl vara lite av en rebell så snickra skulle jag då rakt inte göra. Det fick bli murare i stället. Samma sak gäller mitt fotbollsintresse. Pappa hejade på AIK och då var det naturligt för mig att hålla på Djurgården såklart.

Hur kom du in i entreprenadbranschen?

– 1987 behövde jag någon som kunde gräva i samband med ett grundarbete jag jobbade på. Då fick jag idén att köpa en traktorgrävare själv. Kassan var lite skral så jag tänkte att jag skulle försöka tänka lite utanför boxen. Därför fick jag genom lite olika kontakter höra talas om att det fanns en fin traktorgrävare till salu på Falklandsöarna efter att England varit där och bombat. Jag hittade en kille som var expert på att importera maskiner och han fixade hit den till Sverige. Den kostade 250 000:- plus frakten och det var otroligt mycket pengar för mig på den tiden. Det var en JCB 3DX4, ca 82-84 års modell, den efterlyser jag idag! Tips mottags tacksamt om någon vet vart den finns eller kan ha tagit vägen?!

Hur kändes det?

– Jag var såklart taggad och glad över maskinen. Men det blev en hel del sömnlösa nätter då jag betalade av den med nästan hela min lön. Så det var till att leva snålt. Hur fick du dina första kunder?- Jag hade lite tur och var på rätt plats vid rätt tillfälle. Jag minns att den första kunden var Lovö Vattenverk som hade fått en massa is i en grop. Jag kunde snabbt vara på plats och löste problemet på 15 minuter. Faktum är att Lovö Vattenverk fortfarande är kund hos oss. Sedan rullade det på. Nästa stora kund på den tiden var Binab, ett NCC bolag, som gav oss fina grävuppdrag i samband med att befintliga vattenledningar skulle isoleras. Det blev mycket som skulle grävas.

Hur gick det sedan?

– Jag jobbade på ett par år och växte försiktigt. 1991 ombildade jag min lilla Enskilda Firma till ett AB. Idag har vi på Drottningholms Entreprenad ett hundratal enheter. Dessutom är jag lyckligt lottad som har fått möjlighet att rekrytera fantastiska medarbetare genom åren. Utan dessa härliga tjejer och killar hade vår tillväxtresa inte varit möjlig. Vi är verkligen ett tight och positivt gäng som trivs tillsammans.

Vad är det som driver dig?

– Detta är först och främst en skitrolig bransch med mycket bra folk. Jag älskar att vara ute hos kunderna och snacka skit i kojorna. Hur har verksamheten drabbats av pandemin?- Första året tappade vi 15 miljoner i omsättning för att sedan se tappet plana ut. Men nu vi ser ljuset tunneln och är på väg upp igen. Många kunder satt ju hemma och jobbade och tog inga beslut samtidigt som många var sjuka. Nu träffas man igen och marknaden rör på sig.

Hur ser du på framtiden?

– Är det fortsatt tillväxt som gäller?- Inte nödvändigtvis. Idag ligger vi stabilt på en omsättning mellan 200 och 250 miljoner. Det är lagom för oss. Vi ska inte gapa efter för mycket utan ta vara på de kunder vi har. Självklart välkomnar vi nya kunder. Men tillväxt är inget måste i sig.Vad gör du på fritiden?- Jag gillar att fiska och har en fin husbil. Att meka med moppar är också kul. Sedan har jag ju ett litet hobbysnickeri som jag pillar med och jag jobbar fortfarande 50 till 60 timmar i veckan. Så jag får allt tiden att gå.

Tack för pratstunden Peter!