08-560 320 49 info@drottningholms.se

Hej Peter!

Vad ser du för utmaningar i framtiden för entreprenadbranschen i stort?

– Det är främst att hitta personal som är kunnig. Återväxten inom vår bransch är på tok för liten.

Vad tror du det beror på?

– Jag är ju ingen expert. Men ibland känns det som om ”alla” vill jobba med datorer. Jag tror branschen varit dåliga på att förmedla hur kul och omväxlande det kan vara att arbeta som chaufför, maskinist eller transportledare. Dessutom är det ett hårt tryck i branschen i stort. Allt från stora infrastrukturprojekt till bygget av bostäder kräver kapacitet.

Vad ser du för lösningar?

– Branschen behöver hjälpa in lärlingar och våra politiker behöver acceptera att de är just lärlingar. Samma sak gäller våra kunder. De behöver också vara mer öppna för lärlingar och se långsiktigt på återväxten. Det bör samtidigt finnas en lärlingsbok där man kan få full lön först efter 4000 timmar. Här finns det utrymme för många bra arbetspolitiska åtgärder som kan bidraga med att skapa nya riktiga jobb i en kul och spännande bransch. Allt för att rädda återväxten och hålla hjulen rullande.

Tack för pratstunden Peter!