08-560 320 49 info@drottningholms.se

Träffa vår medarbetare Tore Wilén. Tore är tillbaka på våra domäner för första gången på 7 år efter olika uppdrag runt om i Sverige.

Hej Tore! Kan du berätta lite om din maskin?

• Ja det är en riktigt bjässe på 65 ton. Räckvidden är 24,8 meter och kan gräva ner till 19 meters djup. När är det bra med en långgrävare?• Den är perfekt vid större rörjobb då det behöver vara lite djupare. Ofta 5 meter eller mer. Sedan är den bra vid muddring och mycket mer.Hur fraktar du den?• Jag viker ihop den och kör på trailer. Den är ju redigt tung och bred så det behövs både tillstånd och följebil.

Hur känns det att vara tillbaka på hemmaplan efter 7 år på ”turné”?

• Det är kul att kunna komma in på kontoret och hälsa på gänget igen. Det känns toppen. Idag har jag jobbat ute på Årstafältet och lagt betongrör.

Vad gör du gärna på fritiden?

• Jag är mycket med mina barnbarn och så gillar jag att resa. Turkiet är lite av en favorit.Vad är det inte alla vet om dig?• Jag har tidigare kört rally i 30 år och bland annat vunnit DM i Stockholm två gånger och även kommit 2a i Dala Cup.Vad körde du för bil?

Var du sponsrad?

• Jag körde en Opel Ascona B med 270 HK och ett vridmoment på 280 Nm. Det gick undan. Jag körde inte som proffs och fabriksförare. Men var så framgångsrik att jag hade flera företag som sponsrade mig genom åren. Det är ju en väldigt kostnadskrävande sport. Annars hade jag aldrig haft råd att köra på så hög nivå.

Tack för pratstunden Tore och välkommen hem!

Tores långgrävare i aktion.
Tore körde denna Opel Ascona B med 270 HK.